Food

In China eten de mensen geen bokes met choco of kaas maar wel 3x warm. En heel dikwijls gewoon op straat aan een stalletje.
Dit is om 10.30. In het begin is dat raar maar na een tijdje zit je gewoon ’s morgens mee met de Chinezen noedelsoep te slurpen.

Eén van mijn favoriete stalletjes.


Het menu: gestoomde broodjes gevuld met gehakt of groente of iets zoets, superlekkere dimsum, gewokte noedels, rijstnoedels met gepekelde groenten en pikant vlees, soep met versgemaakte gevulde deegpakketjes en groenten, …


De kok.


De ingrediënten.


Et voilà: een bord lekkere noedels met verse groente en ei voor nog geen €2.


Ergens anders: soep met sliertjes ei en zeewier, lekker!
Hier kwam ik soms 2x dag. Die kerel kan koken!
Komkommersla met pinda’s en look, dimsum gevuld met gehakt en kool,
gewokte broccoli, gewokte groene groenten, aardappel met aubergine en look in de wok, dikke zelfgemaakte noedels met pikante groene paprika’s en ei.

Héél simpel allemaal maar zo goed gemaakt dat je gewoon alles opeet.
’s Morgens kan je ook aan een karretje zoete rijstpap met pikante stukjes vlees kopen …
In het begin sta je daar wat verloren tussen maar na een tijdje begin je dat allemaal te proberen en eigenlijk was het altijd lekker.

En het dessert! Aan een karretje kon je een potje nemen en daar doen ze in: een schep doorschijnende blubber, dan een schep bruine blubber, dan gepofte dingetjes, rozijnen, dan gieten ze dat potje vol met een soort zoet water dat naar fruit smaakt en daar bovenop stukjes watermeloen.
Zalig en fris!

Naar China kan je op reis gaan voor het eten alleen al.

Tot over een paar dagen!
Kate



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *