Eerlijk waar

Eerlijk waar

Nihau!

Dank jullie wel voor de lieve mailtjes!
Mag ik nog wat vertellen? Over de leraar deze keer?

Wang Zhi Ping heeft vele gedaanten. Ze zijn allemaal even echt en je mag ze allemaal zien.
Er is de wandelende springveer die je ’s morgens verwelkomt met een energiek en opgewekt: Mòrning! Tea?
Er is de materialist: When I like, I buy.
Er is de zorgende Wang Zhi Ping. Ik had iets in mijn rug. Hij pakte mij op en schudde mij door elkaar als een zak patatten in de volle overtuiging dat mijn ruggenwervels weer mooi op hun plaats zouden vallen. Het was grappig en gênant. No joke! For you!
Er is de mensenkenner: You!? You walk with your eyes closed!
Er is de eigenzinnige stijfkop, er is de rare kwiet.
En er is de leraar …

De eerste les moet je tonen wat je kan. Ik was best fier dat ik kon laten zien hoe goed ik thuis geoefend had. Ik vond het zelf niet zo slecht. Eerlijk waar.
Drie dagen, DRIE, heb ik het allereerste stappeke opnieuw mogen doen. Drie dagen afweer-links, af en toe afgewisseld met het volgende stappeke.
En weet je wat? Dat was zò plezant. Altijd maar hetzelfde.
Die mens heeft geduld! Die kan Chen stijl, die kan vanalles met zwaard en stok en die staat ocharme met mij dat simpel dingske te doen.
Again. Together. Heel de oefenzaal over en weer afweer-links.
Gelukkig heeft hij nog zijn planten waar hij wat aan gaat knippen. Dat vindt hij leuk. Of met zijn gsm foto’s maken van mierengangen en mos.
It’s like a painting! Sò beautiful!

Hij doet natuurlijk veel meer. Hij brengt je bij een diepe rust.
Hij houdt je een spiegel voor. En het is niet altijd zo plezant om daarin te kijken. Maar je moet want je bent daar taichi aan’t doen. Anders kan je even goed naar huis gaan. En dat gaat niet. Dus …
Body a little bit straighter for you. Smaller steps. Forceer je zo niet. Doe gewoon wat voor jou klopt. Stop met je uit te sloven. Relax!

Het is ook hard hoor. Van’t moment dat je denkt dat je iets kan, of dat het een beetje goed is, veegt hij het zo vanonder je weg. No goode.

Moet je dààrvoor naar China gaan?
Ja mama, daarvoor ga ik nu es met plezier naar China se. In de kou nog wel.

Tot de volgende!

Kate

Nog snel een roddel?
Wel, Mobin en Wang Zhi Ping kennen elkaar en zijn niet de beste maatjes. Dat komt zo: Wang Zhi Ping is from city people en Mobin is from the land (en dus een boer). En Wang Zhi Ping kijkt een beetje neer op Mobin. En hij is knorrig omdat Mobin ook af en toe ook taichi les geeft en klanten ‘afpakt’.
En Mobin vindt dan weer dat Wang Zhi Ping niet kan lesgeven. He didn’t tell you about the bàll!! I’ll tell you about the ball. Enz…
’t Is toch overal hetzelfde hé!

Morgen komen er twee nieuwe leerlingen en er was ook een Brit die pas weg is.

Slaapwel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *